Ligetvári Anita - Noiseg.hu

Szülés

A fogantatástól a megszületésünkig tartó időszak során a megélt benyomások, események hatására kialakul egy életmintázat, amely pozitív érzelmek, történések esetén támogatnak minket, negatív esetben akadályoznak életünk során. Én élet-szabásmintának, sablonnak hívom, ami ha hibás, akkor bármilyen gyönyörű, nemes és drága anyagra (élethelyzetbe) teszem, mindig egy hordhatatlan, problémákat, nehézségeket generáló alap lesz, egészen addig, amíg fel nem dolgozzuk a hibákat okozó élményeket.
Többek között ezért is nagyon fontos, hogy hogyan történik a születésünk, és hogyan szüljük meg gyermekeinket. A szülésünk nem független a mi születésmintázatunktól sem. A gyermeket váró nőknek ajánlott a saját születésüket-kizárólag szakember segítségével- újraélni, ezáltal kijavítani, megszüntetni az esetleges érzelmi traumákat, blokkokat. A megfelelő időben és folyamatban, kialakul a jó napi és életritmusunk, egészséges megküzdési képességünk, elfogadjuk és szeretjük önmagunkat testileg és lelkileg egyaránt, együtt tudunk működni az emberekkel.
Az indított szülés, a császármetszés, és a különböző beavatkozások a szülés folyamatába, rontják ezeket az esélyeket.
A transzgenerációs szülés- és születésmintázatok feldolgozása nagyban hozzájárul a beavatkozásmentes, háborítatlan szüléshez, függetlenül attól, hogy az kórházban vagy egyéb alternatív helyen történik.

Közelgő események

  • Nincs esemény

Hírlevél feliratkozás

Rólam

ligetvari_anita_smallA pályaválasztás során a segítő szakmák felé húzott a szívem. Az ELTE­Természettudományi Karán végeztem mikrobiológus­technikusként, és hét évig dolgoztam a Johan Béla Országos Epidemiológiai Központ Mikrobiológia Kutatócsoportjában. 2001-ben elvégeztem a MANTRA Alternatív Természettudományi Szabadegyetem 3 éves képzését, ahol parapszichológusi oklevelet szereztem. Ezzel párhuzamosan kezdtem el a Transzperszonális Pszichológia és Légzés Intézet 3+1 éves képzését. 2003-ban transzperszonális pszichológus­légzéstréner oklevelet kaptam, amelyet ma már Transzperszonális Vivation­légzéstrénernek neveznek. 2008-ban kaptam meg a transzrelaxációs­terapeuta oklevelemet. 2011-ben a DONA (Észak Amerikai Dúlák Szövetsége) egyik oktatótanára, Debra PascaliBonaro által tartott posztpartum (gyermekágyi)dúla, majd 2012ben a Napfogyatkozás Egyesület szervezésében Gyászcsoportvezető képzésen vettem részt. Jelenleg a LEA (Lelki Egészségvédő Alapítvány) győri, művészeti terápiás­foglalkoztató képzésén veszek részt. 2001 óta egyéni terápiákat, csoportokat, hétvégi műhelymunkákat, előadásokat vezetek és tartok.