Ligetvári Anita - Noiseg.hu

Az újraszülés ajándéka

Mindenkiben felmerülhet a kérdés, hogy minek kell „újraszülnöm” a gyerekemet, gyerekeimet, ha már egyszer megszültem őket?

A másik és leglényegesebb kérdés, hogy mi is az az „újraszülés”? Röviden és tömören megfogalmazva, a gyerekünk fogantatásától a megszületéséig tartó időszak újraélése a légzésterápia módszerével.

A válasz természetesen nem ilyen egyszerű, nagyon sokrétű, hiszen az életnek sok területe van, amelyeken nem tudunk ugyanolyan színvonalon, sikerrel működni. Ugyanígy vannak a gyermekeink is. A problémáknak a 90%-a a magzati lét és a megszületés során alakul ki.

Van akinek a barátkozás, a beilleszkedés megy nehezen.

Van akinek a sport, a mozgás nem az erőssége.

Van aki nem tud egyedül, önmagával lenni.

Van aki a vizsgák előtt pánikrohamokat él át, erősen szorong.

Van aki nem tud dönteni egy válaszútnál.

Van aki nem találja az útját, milyen irányban tanuljon tovább.

Van akinek gyenge az immunrendszere és könnyen megbetegszik.

Van aki az évnek mindig ugyanabban a hónapjában lesz beteg.

Van ahol mindig konfliktus van anya és gyerek között, hiányzik az együttműködés.

Van, hogy a gyerek ellenáll az anyának, és van amikor az egész családnak, vagy külvilágnak.

Van aki csak néhány fajta ételt hajlandó megenni.

Van akinek súlyos táplákozási problémái vannak.

Van aki allergiás.

Van aki nem tud párkapcsolatot kialakítani.

Van aki nem tud kilépni egy rosszul működő párkapcsolatból.

Van aki……….és itt kiegészítheted, hogy milyen problémát látsz a gyermekednél, vagy a vele való kapcsolatodban.

Bár a felsorolásból nem derül ki, de a fenti problémák okai legtöbbször a fogantatástól a megszületésig tartó időszakból erednek.

Ez az időszak és a benne megélt események, érzelmek egy lenyomatot, térképet adnak a megszületett babának, ami egész életében irányt ad neki, segíti vagy éppen hátráltatja az érzéseiben, a döntéseiben. Ha negatív események, gondolatok, érzések voltak jelen a várandósság és a szülés alatt, akkor ez a minta egy sérült, rossz útra, saját sorsát nem támogató irányba vezeti mindig a gyereket. Rossz döntésekkel, választásokkal, beragadt élethelyzetekkel, képességein aluli teljesítményekkel, sodródásokkal, önsorsrontással, életszakasz váltási nehézségekkel lesz tele az élete.

Az újraszüléssel ezeket a sérült mintákat írjuk felül, egy sérülésmentes, stabil, életet és sorsot támogató térképpé. Ezután a gyerekünk már könnyen ismeri fel az útját, észreveszi a „csapdákat” az életében, és a számára legmegfelelőbb döntést tudja majd meghozni. Javul önmagával, az anyával, a családdal és a külvilággal is kapcsolata, a társadalom részének érzi magát. El tudja fogadni a figyelmet és a szeretetet, és ő is tudja ezeket viszonozni.

Hogy hogyan is lehetséges ez, hogyan működik, arról a következő levélben írok.

Közelgő események

  • Nincs esemény

Hírlevél feliratkozás

Rólam

ligetvari_anita_smallA pályaválasztás során a segítő szakmák felé húzott a szívem. Az ELTE­Természettudományi Karán végeztem mikrobiológus­technikusként, és hét évig dolgoztam a Johan Béla Országos Epidemiológiai Központ Mikrobiológia Kutatócsoportjában. 2001-ben elvégeztem a MANTRA Alternatív Természettudományi Szabadegyetem 3 éves képzését, ahol parapszichológusi oklevelet szereztem. Ezzel párhuzamosan kezdtem el a Transzperszonális Pszichológia és Légzés Intézet 3+1 éves képzését. 2003-ban transzperszonális pszichológus­légzéstréner oklevelet kaptam, amelyet ma már Transzperszonális Vivation­légzéstrénernek neveznek. 2008-ban kaptam meg a transzrelaxációs­terapeuta oklevelemet. 2011-ben a DONA (Észak Amerikai Dúlák Szövetsége) egyik oktatótanára, Debra PascaliBonaro által tartott posztpartum (gyermekágyi)dúla, majd 2012ben a Napfogyatkozás Egyesület szervezésében Gyászcsoportvezető képzésen vettem részt. Jelenleg a LEA (Lelki Egészségvédő Alapítvány) győri, művészeti terápiás­foglalkoztató képzésén veszek részt. 2001 óta egyéni terápiákat, csoportokat, hétvégi műhelymunkákat, előadásokat vezetek és tartok.