Ligetvári Anita - Noiseg.hu

Csökkentett üzemmód

Anikó, a harmincas éveiben járó hölgy fordult hozzám a szorongásaival és pánik reakcióival.Olyan mély és energiahiányos állapotban volt, hogy nem akartam még a testét és a pszichéjét terhelni régebbi traumák feldolgozásával, mert ez a folyamat is energiát von el a testtől.

pexels-photo-97086-medium

Megbeszéltük, hogy előbb a légzés segítségével elkezdjük növelni az energiaszintjét, és ha lesz már egy kis tartaléka, akkor indítjuk el a feldolgozó munkát. Megmértük a légzésszünetét, ami megmutatja, hogy hány százalékon működik a szervezete, mennyi energiája van. Amire a tüneteiből számítottam, nagyon alacsony volt neki, éppen csak a létfontosságú szervek működésére volt elég. Ezt az állapotot az informatika világában csökkentett üzemmódkét definiálják. Minden alapjáraton működik, nincsenek színek, játékprogramok. Az életben is ez egy egysíkon haladó, a hétköznapokat túlélő üzemmódként élik meg az emberek. Nincsen fejlődésre, új lehetőségekre, regenerációra, teremtésre energiája a testnek és a személyiségnek sem.

Megtanítottam neki egy nagyon egyszerű légzésfajtát, amit minden nap minimum 20 percet csinálnia kellett, és naponta kétszer mérnie a légzésszünetét. Ennek eredményéből láttuk, hogy mennyit javul az energiaszintje.Az energiaszintünk emelkedésével a fizikai és a mentális állapotunkban is történik pozitív változás. Nála is 1 -2 hét rendszeres gyakorlás után elindultak a pozitív változások. Legelőször a fáradékonysága és türelmetlensége csökkent. A 3-4 héten érezte, hogy a szorongása is csendesedik, és eltűnt az intenzív halálfélelme.

Két hónap rendszeres légzésgyakorlás után a munkájában sokkal hatékonyabb lett, és régi -évek óta elhúzódó, függőben lévő- üzleti partnerei elkezdtek vele együttműködni. Nyolc hét alatt elérte azt a szintet, hogy elkezdhettünk az érzelmi traumáin, sérülésein dolgozni, és ezek feldolgozása újabb energiához segítették a testét és a pszichéjét. Anikó két hónap alatt elérte azt az állapotot egy nagyon egyszerű légzésgyakorlattal, hogy a beindultak az öngyógyító folyamatai, egészségesebbnek, fizikailag és érzelmileg stabilabbnak érzi magát. Tervei vannak a jövőjét illetően, és most már energiája, bátorsága és lehetősége is van azok megvalósításához.

Közelgő események

  • Nincs esemény

Hírlevél feliratkozás

Rólam

ligetvari_anita_smallA pályaválasztás során a segítő szakmák felé húzott a szívem. Az ELTE­Természettudományi Karán végeztem mikrobiológus­technikusként, és hét évig dolgoztam a Johan Béla Országos Epidemiológiai Központ Mikrobiológia Kutatócsoportjában. 2001-ben elvégeztem a MANTRA Alternatív Természettudományi Szabadegyetem 3 éves képzését, ahol parapszichológusi oklevelet szereztem. Ezzel párhuzamosan kezdtem el a Transzperszonális Pszichológia és Légzés Intézet 3+1 éves képzését. 2003-ban transzperszonális pszichológus­légzéstréner oklevelet kaptam, amelyet ma már Transzperszonális Vivation­légzéstrénernek neveznek. 2008-ban kaptam meg a transzrelaxációs­terapeuta oklevelemet. 2011-ben a DONA (Észak Amerikai Dúlák Szövetsége) egyik oktatótanára, Debra PascaliBonaro által tartott posztpartum (gyermekágyi)dúla, majd 2012ben a Napfogyatkozás Egyesület szervezésében Gyászcsoportvezető képzésen vettem részt. Jelenleg a LEA (Lelki Egészségvédő Alapítvány) győri, művészeti terápiás­foglalkoztató képzésén veszek részt. 2001 óta egyéni terápiákat, csoportokat, hétvégi műhelymunkákat, előadásokat vezetek és tartok.