Ligetvári Anita - Noiseg.hu

Áprilisi Légzéskör

Térkép betöltése...

A természet szemet, fület és orrot gyönyörködtető és megdolgoztató megnyilvánulásai mellett benne vagyunk a böjt havában és folyamatában is. A keresztény hagyomány ezt a hónapot Böjtmás havának is nevezi, a népi hagyomány meg Szelek havának hívja, és érezzük és látjuk is nap mint nap a böjti szelek tisztító -a régi faleveleket, elszáradt tavalyi növényeket kisöprő- munkáját.

Az ember akkor betegszik meg, ha kiesik a természet rendjéből. Akár túl sok és/vagy nem megfelelő táplálkozással, el nem eresztett sérelmekkel vagy rossz, megbetegítő gondolatokkal is tud ártani magának.

Ahhoz, hogy elindulhassunk a gyógyulás útján, le kell lassítanunk vagy teljesen le kell állnunk az addigi ártó tevékenységünkkel, érzéseinkkel és gondolatvilágunkkal, és az ellenkező irányba kell elindulnunk. Ez az irányváltás nem könnyű. Ilyenkor jelen van egy elengedésfolyamat, amihez a biztonsága, a már ismerőssége miatt ragaszkodunk, akkor is ha a lelkünk vagy már tudatunk is érzi, tudja, hogy tovább kell(ene) lépnünk. Döntenünk kell. Senki és semmi nem tudja helyettünk meghozni ezt. Ez az első lépés. Ahogy Lao-Ce ismert mondása is üzeni: A tízezer mérföldes út is egyetlen lépéssel kezdődik. Ezek után leáll egy kis időre a folyamat, egy vákuum keletkezik, hogy ebben a mozdulatlanságba meg tudjon születni az építőjellegű ellenpólus, a felépítő, támogató folyamat.

„Távozz el magadtól, hogy eljuss magadhoz!” szintén Lao -Ce mondta, hát, bölcs volt az Öreg, mi meg tanuljunk tőle! 🙂

Ezután az elengedés hullámzó dinamikáján keresztül elindul a tisztulás -majd, ha már elég hely jutott-, akkor egyre érezhetőbben megjelenik az új életmintázat, a pozitív életmodell. Ezt a folyamatot lehet támogatni testi, érzelmi és szellemi, lelki oldalról, valamint a légzésünkkel is.

Többek között ezeket a hétköznapokon is alkalmazható gyakorlatokat tanuljuk meg a következő Légzéskörön.

Neked most csak azt a döntést kell meghoznod, hogy eljössz-e hétfőn? A többit meg majd meglátod a légzésfolyamat után.

Téma: A testi, érzelmi és lelki tisztulás jótékony hatásai. Mit kell elengednem, hogy az új megérkezhessen? A légzés, a tisztulás és az elengedés összefüggései.

Időpont: 2017. április 10. 17:30-19:00

Helyszín: Ibis Hotel Győr, Szent István út 10/b. Arrabona terem

Részvételi díj: 2000 Ft/fő

Ha először jössz, vagy már voltál, de hozol magaddal egy új embert, akkor 1000 Ft/fő.

A regisztráció a terem maximális befogadóképessége miatt kötelező.

Időpont:
2017.04.10.
17:30-19:00

Helyszín:
IBIS Hotel
Győr
Szent István út 10/B.


Jelentkezés

Foglalás zárva erre az eseményre.