Ligetvári Anita - Noiseg.hu

Júniusi Légzéskör

Térkép betöltése...

A nyár a külvilággal és az emberekkel való kapcsolatokról szól. A légzésünk teljesünk analóg ezzel a ritmussal, a kilégzés tartozik ehhez az időszakhoz, ha egészségesek vagyunk. Amint eltolódik ez az egyensúly, a légzésünk is érzékeny műszerként változik, alkalmazkodva az új -energiahiányos, eltorzult- állapothoz, próbálja menteni a menthetőt, kompenzál.

A téma megközelíthető a másik oldalról is, mert a légzésmintázatunk már a fizikai betegség előtt megváltozik, ezzel jelzi, hogy eltolódott az egyensúly. A Hagyományos Kínai Orvoslásban, és a keleti ajurvédikus gyógyászatban is gyakran diagnosztizálnak a légzésritmusunk alapján. Az egyik gyógyító azt írta a könyvében, hogy ő 15-20 percig csak azt figyeli, hogy hogyan lélegzik a kliense, és e minta alapján állítja be a terápiát. A légzésből meg tudja állapítani, hogy hol melyik szerv van energiahiányos, betegség előtti állapotban. Ezt az energetikai és érzelmi eltolódást még sokkal könnyebben, és szelidebb módszerekkel vissza lehet állítani, mint egy már fizikai, szervi szinten lévő betegséget.

Járt egy hölgy hozzám, aki nehezen tudott az orrán keresztül lélegezni, néhány perc után légszomja alakult ki, ezért a száján keresztül volt kénytelen levegőt venni. A kellemetlen szájszárazságon túl, állandó fáradságra, levertségre, alacsony teljesítőképességre és hangulati ingadozásra panaszkodott.

A légzésfolyamat során megkerestük azt a traumatikus élményt, mintázatot, ami miatt most egy állandó feszültségben, haragban van saját magával, a külvilággal. A szájon keresztüli légzés mögött mindig kisebb-nagyobb mértékű harag van, de ez az érzés lehet egy fedőérzelem is. Neki a félelem volt a valódi érzelme, csak könnyebb volt haragot éreznie, mint a félnie. Kiderült, hogy az édesanyjában és az ő rokonságában is felvetődött az abortusz gondolata, amikor vele lett terhes. Emiatt egy nagyfokú életfélelem keletkezett benne. Biztonságos-e élnem? Jogom van-e léteznem? Biztonságos-e jelen lennem a világban? Tartozom-e valakihez? Ezeket a tudatalatt működő bizonytalanságokat, félelemeket egész nap erősítette magában a létezésével. Mintha minden egyes nap felvágta volna ugyanazt a sebet.

Néhány légzésfolyamat után, fokozatosan egyre többet tudott orron keresztül lélegezni, mert oldódott a félelme. Több energiája lett, érzelmileg kiegyensúlyozottabbá vált, több és minőségibb emberi kapcsolatot tudott kialakítani. Már nem kételkedett az élete létjogosultságában.

A légzésünk mindent megmutat, ami bennünk zajlik fizikai, érzelmi és mentális szinten.

Ezeket az egyensúlyi helyzetből eltolódott mintákat fogjuk megkeresni és kijavítani hétfőn a közös gyakorlás során, a következő Légzéskörön.

Időpont: 2017. június 12. 17:30 – 19:00

Helyszín: Ibis Hotel Győr, Szent István út 10/b. Arrabona terem

Részvételi díj: 2000 Ft/fő

Ha először jössz, vagy már voltál, de hozol magaddal egy új embert, akkor 1000 Ft/fő.

A regisztráció a terem maximális befogadóképessége miatt kötelező.

Szeretettel várlak!

Ligetvári Anita

Időpont:
2017.06.12.
17:30-19:00

Helyszín:
IBIS Hotel
Győr
Szent István út 10/B.


Jelentkezés

Foglalás zárva erre az eseményre.