Ligetvári Anita - Noiseg.hu

Női létfejlődés

ligetvari_anita2Transzperszonális Vivation-légzéstrénerként tíz éve foglalkozom nőkkel és anyákkal.
Saját életemet tapasztalva, és most már több száz nő életébe bepillanthatva látom, hogy életkorunk előrehaladtával talán lassúbb, de egyre mélyebb tapasztalatokat élünk meg. Ezek hol örök boldogságérzetté, hol pedig mély, fájdalommá kristályosodnak bennünk. Valahol érezzük, hogy ezekkel a tapasztalatokkal még dolgunk lenne, de nem tudjuk mit kezdjünk velük.
Hiányzik a megosztás, barátnőinknek, ismerőseinknek, gyerekeinknek, unokáinknak a tapasztalunk átadása. Amikor valaki nem osztja meg a tudását, tapasztalását, egy idő után lelassul az élete, mert nincs már hely, ahová az új élmények bejöhetnének. Így fejlődés sincs az életében.
Szeretném, ha ennek az oldalnak a segítségével újra elkezdene közöttünk áramolni az információ, a női energia, hiszen a létünk kulcsa a teremtés, az élet adása. Ezt nem csak várandósság és gyermekszülés formájában élhetjük meg, hanem az előttünk járó generációk tapasztalatának meghallgatásában és az utánunk jövő generációk támogatásában is.
Minden embernek és nőnek eljön az életében egy mély krízis időszaka, amikor be kell bábozódnia, fel kell ismernie a túlérett, a meghalt élethelyzeteket, dolgokat, és mint a pillangónak az átalakulás után, ki kell küzdeni magát az új életre, meg kell születnie. Ez sokszor nem megy egyedül, segítséget, kísérőt kell kérni, aki támogat ezen a nehéz és hosszúnak tűnő úton.
Sokszor nem is tudatosodik bennünk, hogy milyen nehéz élethelyzetben vagyunk. Megpróbálunk erősek lenni, elnyomni a kétségbeesésünket. Amikor szükségünk van rá, mindig kapunk információt, csak sajnos nem mindig vesszük észre, vagy nem merünk élni a segítséggel.
Ennek a lépésnek a megtételéhez szeretnék segítséget adni a honlapommal, mert a kríziseink hozzák meg a fejlődésünket, de ezt a nehéz időszakot nem kell egyedül megélni.

“Egy nő találkozása önmagával egyszerre játék és komoly kockázat. Isteni tánc. Amikor megtaláljuk önmagunkat, két isteni erő csap össze bennünk, két univerzum ütközik össze. S ha a találkozásból hiányzik a kellő alázat, az egyik univerzum elpusztítja a másikat.”

Paulo Coelho

Közelgő események

  • Nincs esemény

Hírlevél feliratkozás

Rólam

ligetvari_anita_smallA pályaválasztás során a segítő szakmák felé húzott a szívem. Az ELTE­Természettudományi Karán végeztem mikrobiológus­technikusként, és hét évig dolgoztam a Johan Béla Országos Epidemiológiai Központ Mikrobiológia Kutatócsoportjában. 2001-ben elvégeztem a MANTRA Alternatív Természettudományi Szabadegyetem 3 éves képzését, ahol parapszichológusi oklevelet szereztem. Ezzel párhuzamosan kezdtem el a Transzperszonális Pszichológia és Légzés Intézet 3+1 éves képzését. 2003-ban transzperszonális pszichológus­légzéstréner oklevelet kaptam, amelyet ma már Transzperszonális Vivation­légzéstrénernek neveznek. 2008-ban kaptam meg a transzrelaxációs­terapeuta oklevelemet. 2011-ben a DONA (Észak Amerikai Dúlák Szövetsége) egyik oktatótanára, Debra PascaliBonaro által tartott posztpartum (gyermekágyi)dúla, majd 2012ben a Napfogyatkozás Egyesület szervezésében Gyászcsoportvezető képzésen vettem részt. Jelenleg a LEA (Lelki Egészségvédő Alapítvány) győri, művészeti terápiás­foglalkoztató képzésén veszek részt. 2001 óta egyéni terápiákat, csoportokat, hétvégi műhelymunkákat, előadásokat vezetek és tartok.