Ligetvári Anita - Noiseg.hu

Légzésterápia

A természet egy csodálatos ajándékot adott nekünk a légzésünkkel, amely végigkíséri életünket a megszületésünktől halálunkig. Támogatja testünk egészséges egyensúlyát, tükrözi lelkünk állapotát, kaput nyit a mélyebben lévő érzéseink felé, és összeköti a belső és külső világunkat. A légzésterápia több évtizedes múltra tekint vissza. Megtalálható benne a nyugati és keleti tradicionális technikák és tapasztalatok esszenciája.
A légzéstechnikák gyakorlása során addig szunnyadó képességek lépnek működésbe. Ezek pozitív hatással vannak fizikai állapotunkra, érzelmi és mentális stabilitásunkra, és életfejlődésünkre.
A második világháború előtt Wilhelm Reich kidolgozott egy intenzív légzéstechnikát, amelyet a hetvenes években Stanislav Grof fejlesztett tovább, és holotrop légzéstechnikának nevezett el.
Jim Leonard és Phil Laut fejlesztették ki az integratív rebirthing vagy vivation technikának nevezett légzésváltozatot. Ez egy követhetőbb, a bal agyfélteke -a logikus gondolkodás számára is érthetőséget-, így követhetőséget és biztonságot adó légzésfolyamat.
A légzésterápiát segítségül hívhatjuk beteg és egészséges állapotunkban egyaránt.
Betegségek esetén a légzés segítségével tudatosíthatók, és így feldolgozhatók a problémát okozó feszültségek, blokkok, élet-és transzgenerációs programok. Ezek felismerésével a szervezet egy magasabb energiaszintű, egészséges szintre emelkedik.
A légzésterápia lehetőséget ad, a magasabb energiaszint eléréshez, amivel meg tudjuk őrizni egészségünket, krízisek nélkül tudjuk megélni életszakasz váltásainkat, nő a stressztűrő képességünk, és könnyebben tudunk kapcsolatot teremteni a külvilággal, az emberekkel.

 

Közelgő események

  • Nincs esemény

Hírlevél feliratkozás

Rólam

ligetvari_anita_smallA pályaválasztás során a segítő szakmák felé húzott a szívem. Az ELTE­Természettudományi Karán végeztem mikrobiológus­technikusként, és hét évig dolgoztam a Johan Béla Országos Epidemiológiai Központ Mikrobiológia Kutatócsoportjában. 2001-ben elvégeztem a MANTRA Alternatív Természettudományi Szabadegyetem 3 éves képzését, ahol parapszichológusi oklevelet szereztem. Ezzel párhuzamosan kezdtem el a Transzperszonális Pszichológia és Légzés Intézet 3+1 éves képzését. 2003-ban transzperszonális pszichológus­légzéstréner oklevelet kaptam, amelyet ma már Transzperszonális Vivation­légzéstrénernek neveznek. 2008-ban kaptam meg a transzrelaxációs­terapeuta oklevelemet. 2011-ben a DONA (Észak Amerikai Dúlák Szövetsége) egyik oktatótanára, Debra PascaliBonaro által tartott posztpartum (gyermekágyi)dúla, majd 2012ben a Napfogyatkozás Egyesület szervezésében Gyászcsoportvezető képzésen vettem részt. Jelenleg a LEA (Lelki Egészségvédő Alapítvány) győri, művészeti terápiás­foglalkoztató képzésén veszek részt. 2001 óta egyéni terápiákat, csoportokat, hétvégi műhelymunkákat, előadásokat vezetek és tartok.