Ligetvári Anita - Noiseg.hu

Művészetterápiás Önismereti Alkotócsoport

Minden hónap első szombatján kis csoportos (maximum 10 fő) művészetterápiás önismereti foglalkozáson vehetsz részt, ha kedved van hozzá.

A foglalkozások témái a Katarzisz Komplex Művészeti Terápia elmélete mentén folynak, amely a természet aktuális változását követve segít elérni és megérteni az ember lelkében lévő állapotokat, belső feladatokat. Segít felismerni és kinyitni a tudatban vagy még a tudattalan rétegekben lévő blokkokat, támogatva ezzel a lelki és érzelmi fejlődést.

A foglalkozások négy részből állnak:
1. A megérkezés, ráhangolódás fázisa egy-egy könnyű, lazító vagy éppen a koncentrációt segítő kis rajzolós gyakorlaton keresztül.
2. Az aktuális évszak, hónap természeti és lelki üzenetének elmélete. Milyen belső feladatokat ad a körülöttünk lévő környezet? Milyen nehézségei, belső megküzdései lehetnek ennek az időszaknak?
3. Relaxáción, klasszikus zene részleten, és egy vers által kiváltott érzelmeken és képeken keresztül elérjük a belső tudattalan üzenetét, amelyet egy aktuális eszközzel való alkotáson keresztül leképezhetünk. Eszközök lehetnek, porpasztell, olajkréta, akvarell festék, agyag, montázs, kollázs.
4. Az alkotások megbeszélése, reflexió.
Fontos, hogy nem elemezzük az alkotásokat, csak benyomásainkat mondjuk el, amely továbbgondolást vagy éppen felismerést, és ezáltal változtatni tudást hozhat az alkotónak -és önmagunknak is-. 🙂

Az egyik csoporttag véleménye:
“Számomra a művészetterápia olyan plusz dolgot adott (az alkotás, a különböző technikák használata mellett), amit nem gondoltam volna. Fantasztikus érzés, amikor a papíron visszatükröződnek a legbelsőbb érzéseim, gondolataim. Sokszor megdöbbentő, hogy azokat a dolgokat, összefüggéseket, amiket én nem veszek észre, a csoporttársak feltárják. Az önismeret kreatív formája. ”

Közelgő események

  • Nincs esemény

Hírlevél feliratkozás

Rólam

ligetvari_anita_smallA pályaválasztás során a segítő szakmák felé húzott a szívem. Az ELTE­Természettudományi Karán végeztem mikrobiológus­technikusként, és hét évig dolgoztam a Johan Béla Országos Epidemiológiai Központ Mikrobiológia Kutatócsoportjában. 2001-ben elvégeztem a MANTRA Alternatív Természettudományi Szabadegyetem 3 éves képzését, ahol parapszichológusi oklevelet szereztem. Ezzel párhuzamosan kezdtem el a Transzperszonális Pszichológia és Légzés Intézet 3+1 éves képzését. 2003-ban transzperszonális pszichológus­légzéstréner oklevelet kaptam, amelyet ma már Transzperszonális Vivation­légzéstrénernek neveznek. 2008-ban kaptam meg a transzrelaxációs­terapeuta oklevelemet. 2011-ben a DONA (Észak Amerikai Dúlák Szövetsége) egyik oktatótanára, Debra PascaliBonaro által tartott posztpartum (gyermekágyi)dúla, majd 2012ben a Napfogyatkozás Egyesület szervezésében Gyászcsoportvezető képzésen vettem részt. Jelenleg a LEA (Lelki Egészségvédő Alapítvány) győri, művészeti terápiás­foglalkoztató képzésén veszek részt. 2001 óta egyéni terápiákat, csoportokat, hétvégi műhelymunkákat, előadásokat vezetek és tartok.