Ligetvári Anita - Noiseg.hu

Menstruáció

Hétköznapjainkban háttérbe szorult a női testünkre, annak belső üzeneteire való odafigyelés. Sajnos a nők többsége természetesnek veszi testük vészjelzéseit, és lágyabb vagy drasztikusabb görcsoldókhoz és fájdalomcsillapító szerekhez nyúlnak. Így nagyon sok feszültség, fel nem dolgozott, csak elnyomott stressz marad a szervezetükben, amivel csökken a test energiaszintje, évekkel vagy évtizedekkel később fogantatással, szüléssel, anyasággal, menopauzával kapcsolatos fizikai és érzelmi problémák alakulhatnak ki.
A nemi érés során aktivizálódnak az előző generációkból jövő, női léttel kapcsolatos pozitív vagy negatív életmintázatok. Ha itt nem volt együttműködés, egyetértés sérül a saját női testhez való viszony. Ez nehézséget okoz az élet különböző életterületein, mint például a párkapcsolat, szexualitás (orgazmushiány), anyaság.
A menstruációhoz kapcsolódó fájdalmak, a ciklikusságban fellépő zavarok, peteérési problémák, fizikai és érzelmi szinten egyaránt hosszú távú problémákat okoznak.
Az ok nagyon sok esetben a fogantatás, magzati élet, illetve az előző generációk veszteség vagy stressz élményei között rejlik. A menstruációs problémák nem csak fizikai, hanem érzelmi okainak feltárása, egy jobb kezdési lehetőséget ad a nőiség és az anyaság útján.

Közelgő események

  • Nincs esemény

Hírlevél feliratkozás

Rólam

ligetvari_anita_smallA pályaválasztás során a segítő szakmák felé húzott a szívem. Az ELTE­Természettudományi Karán végeztem mikrobiológus­technikusként, és hét évig dolgoztam a Johan Béla Országos Epidemiológiai Központ Mikrobiológia Kutatócsoportjában. 2001-ben elvégeztem a MANTRA Alternatív Természettudományi Szabadegyetem 3 éves képzését, ahol parapszichológusi oklevelet szereztem. Ezzel párhuzamosan kezdtem el a Transzperszonális Pszichológia és Légzés Intézet 3+1 éves képzését. 2003-ban transzperszonális pszichológus­légzéstréner oklevelet kaptam, amelyet ma már Transzperszonális Vivation­légzéstrénernek neveznek. 2008-ban kaptam meg a transzrelaxációs­terapeuta oklevelemet. 2011-ben a DONA (Észak Amerikai Dúlák Szövetsége) egyik oktatótanára, Debra PascaliBonaro által tartott posztpartum (gyermekágyi)dúla, majd 2012ben a Napfogyatkozás Egyesület szervezésében Gyászcsoportvezető képzésen vettem részt. Jelenleg a LEA (Lelki Egészségvédő Alapítvány) győri, művészeti terápiás­foglalkoztató képzésén veszek részt. 2001 óta egyéni terápiákat, csoportokat, hétvégi műhelymunkákat, előadásokat vezetek és tartok.