Ligetvári Anita - Noiseg.hu

Növekedés

Elizabeth Davis modellje alapján a változókorhoz a következő női archetípusok tartoznak:

A Papnő szakaszában járó nők a menopauza előtt állnak-egyfajta hormonális instabilitást kezdenek megtapasztalni- a felfokozott érzelem és éleslátás hullámaival. Az anyagi világtól (termékenység, szaporodás, szülés) a spiritualitás, a befelé és a dolgok mögé nézés felé viszik figyelmüket.
Ebben a szakaszban újra nagyon fontossá válik a női, barátnői kapcsolat, támogatás.
A nő egyre kevésbé motivált a gyermeknevelésre. Eddig a családba, párkapcsolatba tett energiát most inkább egy női csoportba teszi. Ez külső és belső konfliktusforrás lehet, ha a későbbi szülés miatt kisebb gyermekre kell még figyelni.
A papnő szakaszában élő nők gyakran kezdenek önkéntes munkába, szerveznek támogató csoportokat, kiállnak nőket védelmező csoportok mellett.
A varázslónő szakaszában lévő nők még jobban befelé figyelnek. Tele vannak még energiával. Itt már nem a csoport része, hanem vezetője, aktív szervezője inkább. Egyre több összefüggést vesz észre a fizikai és a spirituális világ között. Az élettapasztalatai bölcsességgé forrnak. Egyesíteni tudja a férfi és női minőséget, ami egységet teremt benne, szembe mer nézni legnagyobb félelmeivel. Két lábbal áll a földön de szoros egységben van önmagával is.
A Vénség szakasza a rejtőzködés és a visszavonulás ideje. Megbékül a véggel; békében van önmagával, de még maradt tennivalója. Ebben a szakaszban történik meg a változókor lezárulása.
Bölcs, profetikus, tevékeny, védelmező nővé válik. Bölcsessége mellett kiváló humorérzéke és irónikus látásmódja van.
Szélesebb körben, társadalmi szinten lehetnek példaképek, ahogy anyaként voltak a gyermekeiknek.

Közelgő események

  • Nincs esemény

Hírlevél feliratkozás

Rólam

ligetvari_anita_smallA pályaválasztás során a segítő szakmák felé húzott a szívem. Az ELTE­Természettudományi Karán végeztem mikrobiológus­technikusként, és hét évig dolgoztam a Johan Béla Országos Epidemiológiai Központ Mikrobiológia Kutatócsoportjában. 2001-ben elvégeztem a MANTRA Alternatív Természettudományi Szabadegyetem 3 éves képzését, ahol parapszichológusi oklevelet szereztem. Ezzel párhuzamosan kezdtem el a Transzperszonális Pszichológia és Légzés Intézet 3+1 éves képzését. 2003-ban transzperszonális pszichológus­légzéstréner oklevelet kaptam, amelyet ma már Transzperszonális Vivation­légzéstrénernek neveznek. 2008-ban kaptam meg a transzrelaxációs­terapeuta oklevelemet. 2011-ben a DONA (Észak Amerikai Dúlák Szövetsége) egyik oktatótanára, Debra PascaliBonaro által tartott posztpartum (gyermekágyi)dúla, majd 2012ben a Napfogyatkozás Egyesület szervezésében Gyászcsoportvezető képzésen vettem részt. Jelenleg a LEA (Lelki Egészségvédő Alapítvány) győri, művészeti terápiás­foglalkoztató képzésén veszek részt. 2001 óta egyéni terápiákat, csoportokat, hétvégi műhelymunkákat, előadásokat vezetek és tartok.